Onze-Lieve-Vrouw - Neptunusstraat 78

  • 2006-10-30_8491_c96

In een gemetste nis boven de inkomdeur staat een beeldje van Onze-Lieve-Vrouw van Beauraing opgesteld. Het kwam er na de voltooiing van het gebouw (jaren 1940?) uit dankbaarheid van de eerste huiseigenaars voor 'de grote verbetering in gezondheidstoestand' en tevens 'voor het verkrijgen van de lang begeerde bouwtoelating'. Het werd ingezegend door de toenmalige pastoor G. Hendrix.

Typisch aan de Beauraing-voorstelling is de vorm van de zeer herkenbare kroon. Maria, als Onbevlekte Maagd, draagt ook een symbolisch hart op de borst. Soortgelijke beelden komen veelvuldig voor, in Berchem o.m. aan de Prinses Joséphine Charlottelaan 10 en de Ruytenburgstraat 31. — [WS]

(PAROCHIE H. DRIEVULDIGHEID)
3) Neptunusstraat 78
Beeldje van O.L.Vrouw van Beauraing.
Het beeldje werd aangebracht door de bewoners uit dankbaarheid 1) voor de grote verbetering in gezondheidstoestand, 2) voor het verkrijgen van lang begeerde bouwtoelating.
Het werd gewijd door de inmiddels overleden Z.E.H. G. Hendrix, Pastoor.

[Uit een brochure, titel onbekend, van een tentoonstelling over Borgerhoutse gevelbeelden gehouden in mei-juni 1963 door de 'Cultuurkring Groei' in de zaal van het Borgerhoutse Vredegerecht, Turnhoutsebaan].

Foto: WS, 2006

vkb1.0740