OLV van AntwerpenWe hopen van ganser harte dat we dit jaar Maria ten Hemel opgenomen samen kunnen vieren in de kathedraal

Normaal gezien wordt het beeld  op 14 augustus in een processie rondgedragen rondom de Kathedraal, gevolgd door de eucharistieviering. 

Verder op 15 augustus in het bijzonder voor onze vereniging:

  • Om 12.00 bijzondere eucharistieviering voor alle leden, vrienden van de Antwerpse Madonna's en sympathisanten van Voor Kruis en Beeld, voorgegaan door EH Mannaerts, pastoor van Sint Andries en proost van onze vereniging.

 

Traditiegetrouw organiseren we regelmatig inzegeningen van recent gerestaureerde beelden. Dit kon in 2020 niet gebeuren en in 2021 is het nog een hele tijd onzeker. Maar de restauraties zijn gelukkig blijven doorgaan in 2020 en ook in 2021 zijn we actief bezig.  

We hopen in Oktober een aantal beelden te kunnen tonen en inzegenen. De datum volgt nog. 

We denken aan de Inhuldiging van de Calvarie aan de Sint Antoniuskerk op de Paardenmarkt en van de Madonna met Kind op de hoek van de Korte Noordstraat en de Predikerinnenstraat. Gevolgd door onthaal met een hapje en een drankje in de pastorie van de Sint Antonius kerk.

Bij die gelegenheid vieren we ook met enige vertraging het 85 jarig bestaan van onze vereniging, opgericht in 1934.

Details volgen nog.