Inhuldiging van de Calvarie aan de Sint Antoniuskerk op de Paardenmarkt en van de Madonna met Kind op de hoek van de Korte Noordstraat en de Predikerinnenstraat. Gevolgd door onthaal met een hapje en een drankje in de pastorie van de Sint Antonius kerk. Viering 85 jarig bestaan van onze vereniging. 

Samenkomst op de hoek van de Korte Noordstraat en de Predikerinnenstraat. Na de inhuldiging aldaar wandelen we samen naar de Calvarie op de Paardenmarkt. 

Erfgoeddag, een van de belangrijkste culturele evenementen van ons land, kon in 2020 niet doorgaan omwille van de Coronacrisis. Maar we houden vol. De erfgoeddag zal doorgaan op 24 en 25 april 2021. Het thema is behouden: DE NACHT

We organiseren dan een avondwandeling op zaterdagavond rond verlichte Mariabeelden in het historisch centrum van de stad.

Ongeveer de helft van al onze beelden heeft een lantaarn. De lamp brandt echter niet altijd maar toch zijn er genoeg om tijdens een intieme avondwandeling even langs te gaan en ze letterlijk in een ander licht te stellen. We doen de wandeling over dag op zondagnamiddag nog eens over.

Begin en eindpunt op de Grote Markt ter hoogte van het Infocentrum aan de Wisselstraat.

Tot dan.