Erfgoeddag 2020 en 2021: wandelingen rond het thema DE NACHT 

Erfgoeddag, een van de belangrijkste culturele evenementen van ons land, kan in 2020 niet doorgaan omwille van de Coronacrisis. Maar we houden vol. De erfgoeddag zal volgend jaar doorgaan op 24 en 25 april 2021. Het thema is zoals dit jaar gepland: DE NACHT

Postzegelclub Cosmos uit Wilrijk bracht in het voorjaar van 2020 een prachtig vel uit met 10 postzegels met 10 verschillende madonnabeelden uit de Antwerspse stadskern. De vellen zijn nog steeds te koop aan 20€. Geinteresseerden kunnen gerust kontakt opnemen met ons secretariaat Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. .

Niet alleen de Madonna's krijgen soms een nieuw kleedje, ook onze website wordt nu in het nieuw gezet.

Onze website dateert van 2010, het was tijd om hem te "updaten". Deze vernieuwing was nooit mogelijk geweest zonder de welwillende en zeer actieve hulp van Gerd Willemen die er vele uren van zijn vrije tijd aan heeft gespendeerd, waarvoor onze enorme dank. 

Artieste Peggy Verelst zocht een nieuwe manier om Antwerpen aan toeristen voor te stellen en dat tevens als herinnering, zeg maar souvenir kan gekoesterd worden. Ze koos voor de talrijke Madonnabeelden die onze stad rijk is. Er werd geexperimenteerd met verschillende technieken zoals collage, inkt, bister, plakaatverf, zeefdruk, borderne ea. om portretten te creëren. Wanneer dit als geschenk wordt aangeboden kan de gelukkige ontvanger op zoek gaan naar de voorgestelde madonna en zo de minder gekende aspecten en buurten van de stad leren kennen. Dank aan Peggy voor dit sympathieke initiatief.

AveAnvers